Loading

Bakevarer

Store avstander, små gårder og en karrig tilværelse i tidligere tider preger nordmenns daglige brød fremdeles.
Flatbrød og lefser er også en herlig del av norske mattradisjoner. I gamle dager var det stor skam å slippe opp for flatbrød.

Produkter

Flatbrød er et ugjæra og usyra brød som bakes ut i tynne leiver. Flatbrødet kan holde seg i årevis. Helt frem til 1830 var det ikke vanlig å bruke tallerken—og da var det flatbrødet som ble brukt isteden. Det var…..

I 1999 kjøpte Holmen Crisp Skåbubakeriet og tok over produksjonen av Rømmebrød. Rømmebrødet lages etter en gammel familieoppskrift fra Gudbrandsdalen. Noen forbinder rømmebrød med julekaker. For mange er det tradisjon med rømmebrødbakst ved juletider, men den deilige kanelkryddersmaken er like…..

Flatbrødet lages av blant annet potetmos, rug, hvetemel, bygg og tørrmelk.  Bedriften trenger ikke reise langt for å skaffe råstoff,  for Østre Toten er den nest største potetproduserende kommunen i landet. Mange av våre tradisjonsrike matretter assosieres med flatbrødet, men…..

Dette er gammel norsk tradisjonsmat. Gråerter har vært dyrket i Norge helt tilbake til vikingtiden, men først etter år 1500 ble flatbrødet utviklet. Mange av våre tradisjonsrike matretter assosieres med flatbrødet, men mulighetene er nærmest ubegrensede.