Reiseminner. Lukk øynene. Kjenn smaken. Den kan fange et øyeblikk, en stemning, en opplevelse, mer levende enn noe fotografi. Solekte minner som ikke falmer. Minner som huskes på smaken.Våre matsuvenirer er slike minner. De skal friste og begeistre − ta deg med tilbake til opplevelsen. De er smakebiter av din historie. Reiseskildringer fra sjøen, fjellet og vidda. En kulinarisk ferd gjennom norsk natur og kultur, fra tradisjon til innovasjon. Smaker du tar med deg hjem. Smaker som gjør at opplevelsen varer lenger. Gode reiseminner. Lukk øynene, kjenn smaken − velkommen til bords.

Mer informasjon

Urter og honning

Dype fjorder og høye fjell har gjort at lokale spesialiteter har vokst frem, mange med basis i hva naturen rundt kan tilby. De fleste blomster, blader og krydderurter kan hakkes og fryses rå.

Bærsiruper/eddik

Smaken av friske og ferske bær er uslåelig, og for å bevare noen av sommerminnene på glass kan man safte, sylte eller lage andre unike produkter av bærene.

Vilt/spekemat

Fjellbeiter med naturlig krydder fra ville vekster gir fantastiske produkter. For lengre holdbarhet ble kjøttet ofte tørket, saltet, speket og røkt. I Norge har vi tilberedt og spist spekemat helt fra vikingtiden.

Bær og frukt

Den lyse sommeren gjør flere norske produkter unike. Frukt og bær modnes langsomt, og på mange steder er det sollys døgnet rundt på sommerstid som gjør dem spesielt søte og saftige. Sylting er en konserveringsmetode som spesielt blir brukt til…..