Reiseminner. Lukk øynene. Kjenn smaken. Den kan fange et øyeblikk, en stemning, en opplevelse, mer levende enn noe fotografi. Solekte minner som ikke falmer. Minner som huskes på smaken.Våre matsuvenirer er slike minner. De skal friste og begeistre − ta deg med tilbake til opplevelsen. De er smakebiter av din historie. Reiseskildringer fra sjøen, fjellet og vidda. En kulinarisk ferd gjennom norsk natur og kultur, fra tradisjon til innovasjon. Smaker du tar med deg hjem. Smaker som gjør at opplevelsen varer lenger. Gode reiseminner. Lukk øynene, kjenn smaken − velkommen til bords.

Mer informasjon

Bakevarer

Store avstander, små gårder og en karrig tilværelse i tidligere tider preger nordmenns daglige brød fremdeles. Flatbrød og lefser er også en herlig del av norske mattradisjoner. I gamle dager var det stor skam å slippe opp for flatbrød.

Søtvarer

Salig søken, finner følge Sanser sarte søte agn skjenkes raust av skaldens skreppe Kjenner smaken Skimter solen

Urter og honning

Dype fjorder og høye fjell har gjort at lokale spesialiteter har vokst frem, mange med basis i hva naturen rundt kan tilby. De fleste blomster, blader og krydderurter kan hakkes og fryses rå.

Drikkevarer

Ville urter til krydring av dram har lange tradisjoner i Norden.

Bær og frukt

Den lyse sommeren gjør flere norske produkter unike. Frukt og bær modnes langsomt, og på mange steder er det sollys døgnet rundt på sommerstid som gjør dem spesielt søte og saftige. Sylting er en konserveringsmetode som spesielt blir brukt til…..

Bærsiruper/eddik

Smaken av friske og ferske bær er uslåelig, og for å bevare noen av sommerminnene på glass kan man safte, sylte eller lage andre unike produkter av bærene.

Vilt/spekemat

Fjellbeiter med naturlig krydder fra ville vekster gir fantastiske produkter. For lengre holdbarhet ble kjøttet ofte tørket, saltet, speket og røkt. I Norge har vi tilberedt og spist spekemat helt fra vikingtiden.

Tørket sopp og bær

God matsopp har næringsinnhold omtrent som grønnsaker. Sopp er kalorifattig og ikke kolesteroldannende.

Fiskeprodukter

Fisk og fiskemat har alltid hatt en spesiell plass i norsk mattradisjon. Med lange vintre har folk måtte finne spesielle metoder for å ta vare på fisken – slik at man alltid hadde mat i huset. Norsk fisk er derfor…..